Ruimtewandelen in het park

9 oktober 2013

Ruimtewandelen in het park is een “augmented reality” beleving, gerealiseerd ter ere van 75 jaar Sterrenwacht. Met de gratis app kan iedereen een virtuele ontdekkingsreis maken door de ruimte(vaart). Wandel door het park en kijk via je tablet of smartphone om je heen, soms hoog in de lucht en ontdek zelf astronauten, raketten, maanlanders en planeten. Ga op de foto met beroemdheden als Joeri Gagarin en Neil Armstrong! Nabij de lantarenpalen in het Eindhovense Stadswandelpark zijn meer dan 40 verschillende onderwerpen te spotten!

Denovo ontwikkelde Ruimtewandelen in het park i.s.m. vanRixtelvanderPut ontwerpers , meisjes van eindhoven en AugmentNL.

Ruimtewandelen_AndreKuipersAR_Denovo13
André Kuipers opende op 8 september de route en voelde zich voor even weer gewichtsloos zweven.

RuimtewandelenPreview_W1_denovo13

Het Stadswandelpark hebben we onderverdeeld in drie zones

Spacerace:
In de Spacerace is van alles te ontdekken over de verkenning van de ruimte, die begon met de strijd tussen de USA en de USSR. Hier zweven satellieten en ruimtestations en zie je voertuigen zoals de maanlander van Neil Armstrong.

Ruimtevaarders:
Joeri Gagarin, de eerste mens in de ruimte en André Kuipers zijn enkele van de beroemdheden die je kunt ontmoeten bij de ruimtevaarders. Zet jezelf op de foto met deze bekende kosmonauten en astronauten!

Universum:
Wil je planeten verkennen en ontdekken hoe klein de aarde eigenlijk is? Volg het planetenpad en verruim je blik met een reis door het universum!

Ruimtewandelen_screen_Denovo13

Wat heb je nodig:
Een eigen smartphone of tablet met Android 2.3+ (uitgezonderd HTC) of iPhone 3GS / 4 / 5 met recente iOS + mobiel internet + GPS + volle accu.
Download vooraf de gratis app ‘Ruimtewandelen in het Park’ via de App Store of Google Play.
Ga naar het Stadswandelpark in Eindhoven en ontdek het zelf!